Gruddelin´s vardag

Direktlänk till inlägg 9 juli 2009

Ärlighet vara längst

Av Eva - 9 juli 2009 20:23

Ikväll vara vi och handlade och då fick min sambo se en liten kille ta på sig en tröja, slita av lapparna och sedan sätta på sig sin egen munkjacka över.

Vi gick och pratade med kundtjänst som hämtade vakten. Dom stoppade lillkillen och familjen, men då hade han inte på sig tröjan utan då låg den helt plötsligt i hans mammas väska (?).

Hon vi pratade med i kundtjänst frågade om vi ville följa med och prata med vakten och familjen, hon sa att vi inte behövde, hon kunde säga att vi redan hade gått, men sambon valde att följa med och prata.

Mamman skyllde på att hon hade köpt tröjan förr, men sambon sa precis vad han hade sett. Vakten ringde polisen och han tog sambons uppgifter. Hoppas han slipper vittna nu för man vet aldrig hur en sådan utgång blir.

Jag tycker sånt här är obehagligt, men samtidigt så vill man att det ska gå rätt till.

Jag kan ärligt säga att jag har snattat en chokladkaka när jag var 13 år och jag åkte fast. Det är inget jag är stolt över, men ändå känner jag tacksamhet över att jag åkte fast. Man vet ju aldrig om man hade fortsatt. Jag kan säga att jag aldrig har stulit något mer i mitt liv efter detta och kommer aldrig att göra det heller.

Om mina barn skulle börja snatta så skulle jag bli flyförbannad, men skulle det hända så hoppas jag dom åker fast för det ger verkligen en tankeställare.


Hur skulle ni ha gjort??




 
 
Sofia

Sofia

9 juli 2009 22:16

Det var bra gjort av din sambo tycker jag, men jag hade inte vågat.
Jag och min kompis var inne i en affär här i Floda när vi växte upp, och tanten som jobbade trodde att vi hade snattat och bad oss därför visa upp våra väskor, men vi hade inte stulit någonting, och hon bad om förlåtelse.
Dagen därpå gick vi tillbaks och snodde varsinn tablettask, bara för att hon trodde att vi stulit dagen innan.
Ja så kan det gå.

Kram Sofia

http://www.3barnsmamma.bloggagratis.se

 
Ingela

Ingela

9 juli 2009 22:43

Jag tycker ni gjorde helt rätt :)
Mamman till killen verkar inte heller veta vad som är rätt och fel. Barn gör inte som föräldrarna säger, barn gör som föräldrarna gör. Fast ibland måste man stå för sina dumheter, som min rökning...

http://crosscreekrapids.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Jag (Eva)

9 juli 2009 23:03

Sofia, jag hade inte heller vågat prata med både vakt och familjen, men samtidigt vill man ju att rätt ska vara rätt. Jag har ju som sagt själv gjort dumheter och kanske inte borde dömma någon, men bättre att han lär sig en läxa nu när han är liten.

Ingela, mamman verkade med på det hela. Stackars barn som får lära sig sånt av sina föräldrar vid så pass ung ålder.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Eva - 5 mars 2011 16:00

Adressen till min nya blogg är : www.iminglugg.blogspot.com   Ja, för er som är intresserade ;)). ...

Av Eva - 18 september 2010 12:45

Hej på er. Ni får ursäkta men jag har bytt blogg. Som ni märkt så har jag inte skrivit så mycket här den senaste tiden och jag har ärligt talat varit riktigt less på att skriva. Den nya bloggen kommer att innehålla mera foton och mindre text. Jag...

Av Eva - 12 september 2010 21:56


Det har varit en mycket trevlig helg. I fredags var företaget på Studenternas och hade lite olika sporttävlingar. Det var kula, höjdhopp, längdhopp, 100 m och stafett 4 x 400 m. Jag var inte med och tävlade eftersom jag kände att min kropp inte...

Av Eva - 8 september 2010 20:43

Tro det eller ej, idag fickparkerade jag och det gick SKIT bra :). Om det är något jag är dålig på så är det just detta. Jag åker hellre flera kvarter än att fickparkera, men idag hade jag inget annat val. Det gick på första försökte och när jag ...

Av Eva - 6 september 2010 22:38

Jag ska erkänna att jag inte är så intresserad av politik. Har inte hängt med några debatter utan bara snappat upp lite här och där. Jag vet inte hur jag ska rösta....!!! Börjar få lite små panik nu. Det finns några valtest på internet man kan gö...

Ovido - Quiz & Flashcards